Gąsior Dama 5 L z uchwytem szklanym

24,99 zł
Brutto
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

account_circleWyślij do znajomego
Gąsior Dama 5 L z uchwytem szklanym

Gąsior Dama 5 L z uchwytem szklanym

Akceptuję zasady polityki prywatności  


 

Polityka prywatności - wszystkie informacje znajdziecie na dole strony w zakładce Nasza firma.

 

Zasady dostawy - wszystkie informacje znajdziecie w regulaminie na dole strony w zakładce Nasza firma.

 

Zasady dostawy - wszystkie informacje znajdziecie w regulaminie na dole strony w zakładce Nasza fir

Szklany gąsior do fermentacji i przechowywania wina, nalewki, miodu pitnego czy destylatu.

  • Do przechowywania płynów – pojemna 5 L butla idealnie sprawdzi się do przechowywania gotowych trunków lub soków.
  • Do fermentacji – dokupując do gąsiora korek z otworem i rurkę fermentacyjną można prowadzić w nim fermentację wina, piwa czy miodu pitnego.
  • Grube szkło – gąsior wykonany został grubego szkła, dzięki temu jest wytrzymały i posłuży Ci na lata.
  • Poręczny uchwyt – ułatwi przelewanie zawartości butli oraz przenoszenie naczynia.
  • Plastikowy koszyczek –gąsior wyposażony jest w zdejmowany koszyczek zabezpieczający go przed potłuczeniem oraz stanowiący izolację butli od podłoża.

Gąsior przeznaczony jest zarówno do fermentacji domowych alkoholi tj. wino, piwo, destylaty, jak i do przechowywania już gotowych trunków czy soków. Uchwyt znajdujący się przy szyjce butli ułatwia jej przenoszenie oraz nalewanie płynu np.: do kieliszków. Podstawa gąsiora zabezpieczona jest zdejmowanym, plastikowym koszyczkiem. Szkło, z którego wykonane są butelki, posiada wszystkie atesty dopuszczające je do kontaktu z żywnością zawierającą alkohol. Szkło nie zostało poddane hartowaniu termicznemu.

Korki/zamknięcia pasujące do gąsiora o pojemności 5L:

-korek gumowy z otworem na rurkę fermentacyjną ø 33/29 mm 

-korek z korka ø 32/30 mm 

-zamknięcie mechaniczne z drutu ø 40 mm 

Użytkowanie:

Szkła nie należy poddawać zbyt gwałtownym szokom termicznym, gdyż zbyt duża różnica temperatur mogłaby spowodować jego uszkodzenie. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środka do dezynfekcji . Ze względu na powstające w trakcie burzliwej fermentacji duże naprężenia, zalecane jest w tym okresie zamknięcie gąsiora mniej szczelnym czopem z waty, co zapobiega ewentualnemu pęknięciu szkła.